Om os

Om os

Hvidovre Kopi blev etableret d. 2. april 1986 af René Wejlgaard Knudsen og Bent Hammerskov. Navnet var dengang Hvidovre Kopicenter for man vidste på det tidspunkt ikke at kopimaskiner ville komme til at printe og at man senere i livet ville flytte til Glostrup!

René og Bent lånte penge til stiftelsen af et anpartsselskab, men allerede i september måned samme år var gælden betalt og virksomheden har siden da været gældfri.

Hvidovre Kopi startede som et traditionelt kopicenter, der var datidens afløsere for kleinoffset. Produktet var simpelt, idet kunderne afleverede en stak papiroriginaler og fik kort tid efter en stak kopier retur i A4 eller A3 format – i sort/hvid. Senere i 80’erne, i takt med at kvaliteten af kopimaskinerne blev bedre, steg kundernes krav til efterbehandling og virksomheden investerede derfor i false/hæfte maskiner, hulle aggregat til spiralindbinding og lamineringsmaskine.

I 1988 investerede Hvidovre Kopi i den første farvekopimaskine og når man ser hvordan de fleste dokumenter i dag er i farve, så var det ikke en helt tosset beslutning.

I 1990 skete der noget stort for branchen. Xerox satte en “Media Server” foran en produktionskopimaskine og pludselig var den ellers analoge verden digital! Hvidovre Kopi hoppede med på vognen og som én af de første i Danmark fik man den legendariske Xerox DocuTech som printede i en hidtil uset kvalitet (600x600dpi) og med en hastighed på 135 print i minuttet. Kunderne som gerne ville have printkvalitet i stedet for kopikvalitet, skulle lære at lave Postscript-filer, idet PDF-formatet endnu ikke var opfundet.

Op igennem 90’erne var der en stødt stigning i printvolumen – ikke mindst på grund af IBM. Dette store amerikanske firma havde valgt at printe alle manualerne til deres produkter i lille Danmark og det var der en håndfuld københavnske trykkerier der nød rigtig godt af. Volumenerne var enorme og i denne periode var der intet der kunne stoppe branchens himmelflugt. Det skulle dog lige være da IBM valgte at etablere deres eget printcenter i Kastrup og derved trak tæppet væk under de trykkerier der havde baseret deres forretning på ordre fra IBM. Heldigvis havde Hvidovre Kopi opbygget en god kundebase som kom os til gode, da IBM valgte andre løsninger.

I midten af 90’erne ændrede vi navn til Hvidovre Kopi – Digitalt Print Center og blev samtidig et aktieselskab. Kunderne var i stigende grad gået over til at aflevere digitalt materiale og vi ønskede derfor at signalere at vi ikke “kun” kunne kopiere!

Årtusindskiftet overlevede vi IT-mæssigt trods mange forudsigelser om det modsatte. Når man som os lever af, at IT-udstyret virker og at man kan overføre filer til print, så var det forbundet med en vis ængstelse at vi mødte på arbejde efter nytår år 2000. Men alt virkede efter hensigten og man kunne ikke undgå at få den tanke, at nogen havde tjent rigtig gode penge på “ulven kommer” teknikken. Få år efter fik IT-firmaerne så en efterregning, da IT-boblen brast. Og resten er vel historie…

Bent Hammerskov forlod på eget initiativ Hvidovre Kopi i 2001, da han ønskede at realisere andre drømme og René Knudsen ejer derfor i dag 100 % af aktierne i virksomheden.

I dag får vi et chok når en kunde kommer med en papiroriginal! Alt foregår (næsten) i PDF format via internettet, e-mail eller ftp. Vi kæmper for at bevare kundekontakten, da vi mener det er vigtigt i relation til kundeloyalitet. Men vi må også erkende, at vi lever i en travl hverdag hvor mange hellere vil sende en e-mail end tale i telefon eller få besøg. Derfor lægger vi flere kræfter i at opstarte kunder på en struktureret måde, som vi så nyder godt af i årene efter.

På udstyrssiden har vi i dag Xerox iGen 3 og 8000 farveprinter, samt to stk. Xerox Nuvera sort/hvid printere og et væld af efterbehandlingsudstyr. En række gode underleverandører hjælper os med de opgaver vi ikke selv kan løse, så vi er godt rustede til at servicere din virksomhed. Vi har fået mange kunder til vores Webservices applikation på nettet hvor man kan bestille alle virksomhedens tryksager fra på en let og overskuelig måde. Det er en trend vi ser, at virksomhederne gerne vil have styr på deres tryksager i en fælles portal med trykkeriet.

I oktober 2009 flyttede vi til Fabriksparken 22 i Glostrup i egen domicilbygning. Vi havde boet 23 år det samme sted i Hvidovre og trængte til luftforandring, samt muligheden for at indrette egne lokaler på ny. At flytte en virksomhed koster såvel kræfter som penge, men vi er rigtig glade for beslutningen og føler hver dag at det var det helt rigtige at gøre. Kom gerne forbi og besøg os.

Hvad bringer fremtiden for branchen? Det er i høj grad dig som kunde der bestemmer og vi vil anstrenge os til det yderste for at imødekomme dine ønsker.

Ønsker du at blive ringet op?

Har du spørgsmål til vores ydelser eller ønsker et uforpligtende tilbud, så udfyld hurtigt og nemt nedenstående formularen og vi kontakter dig snarest!